Materiale

Materiale și culori pentru mobilier. De la clasicul lemn și foarte căutatele blaturi de piatră până la PAL, MDF și blaturi compozite. Lumea design-ului și contrucției de mobilier pentru casă și birou a tot evoluat, iar acum putem vorbi de produse la care nici nu ne gândeam să visăm în urmă cu 15-20 de ani. Tehnologiile folosite la fabricarea noilor suprafețe ne permit acum să ne punem în practică idei de design foarte îndrăznețe, iar rezultatul final este exact așa cum ne-am dorit. Dacă până acum ceva timp (nu mult) era la modă mobila din lemn masiv, acum mobilierul este fabricat din PAL și/sau MDF, două tipuri de materiale interesante, care oferă soluții mai moderne și mai eficente, apreciate de toată lumea.
PAL-ul (denumirea lui completă este Plăci Aglomerate de Lemn) este o placă realizată din lemn tocat mărunt, legat cu o rășină și peste care se aplică la cald o folie laminată cu un finisaj/decor ales. PAL-ul vine cu un cants ABS, adică la 90 grade. Avantajele PAL-ului sunt prețul accesibil, ușurința de integrare în orice fel de corp de mobilier, dar și varietatea mare de culori, finisaje și decoruri.
Alternativa la PAL este MDF-ul (denumirea lui completă este Medium Density Fiberboard). Practic, MDF-ul este tot o placă realizată din același material ca și PAL-ul, dar cu deosebirea că lemnul este tocat mult mai mărunt. Sporirea densității plăcii permite mărirea gradului de prelucrare, astfel că se pot obține modele mult mai complexe. MDF-ul vine și el într-o varietate mare de culori, decoruri și finisaje, cu specificația că, spre deosebire de PAL, poate fi atât mat, cât și lucios. Avantajele MDF-ului sunt durata mai mare de viață, posibilitatea de a rezista mai bine în spații cu umiditate ridicată plus abilitatea de a reuși modele de design mult mai complexe decât PAL-ul.
Mobilierul poate fi integral din PAL (carcasa, polițele și ușile/fronturile) sau poate fi o combinație din MDF și PAL (carcasa și polițele din PAL, iar ușile/fronturile din MDF).
De asemenea, foarte interesantă este evoluția materialelor folosite pentru blaturi. S-a trecut de la clasicele balturi din lemn masiv la cele din materiale compozite cum ar fi cuarțul, piatra sinterizată, dar și la cele inovative, obținute cu tehnologii de ultim moment, ca Hi-Macs, Staron, Kerrock, Corian, Fenix sau Krion. Și ele au o paletă imensă de culori și finisaje, de la lemn, piatră și pînă la culori universale, din ce în ce mai îndrăznețe. Avantajele blaturilor compozit sunt modernitatea, durabilitatea, ușurința de curățare și eleganța.

Suport clienti Program Luni - Vineri: 8-18 Sâmbătă: 10:00-13:30

0723 515 677 office@norvinia.ro
close

A fost adaugat cu succes in cosul tau de cumparaturi!

Vezi cosul Trimite comanda
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat in wishlist!